Over De Zeeuwse Meisjes

Over De Zeeuwse Meisjes

Winkelcafé

Winkelcafé De Zeeuwse Meisjes was een winkel en koffiebar ineen. Bij De Zeeuwse Meisjes moet je zijn voor die ene retrostoel, dat prachtige handgemaakte portemoneetje of de perfecte zeefdruk voor een vriend die net een nieuw huis heeft gekocht. Alles wat je ziet is te koop, behalve de toonbank.

De Zeeuwse Meisjes houden van het verhaal achter een product. Dit herken je in alles wat je tegenkomt, van een koffiemachine tot de stoel waar je op zit. In het winkelcafé vind je unieke en handgemaakte producten. Altijd zijn ze op zoek naar vintage schatten. Als De Zeeuwse Meisjes het zelf willen hebben, móet het in de winkel.

Jonge makers kregen bij Winkelcafé De Zeeuwse Meisjes een plek om items tentoon te stellen en te verkopen. Met een voorliefde voor grafisch en illustratief in de breedste zin van het woord, selecteren De Zeeuwse Meisjes gedurfd, grappig en mooi werk van beginnende kunstenaars.

De Zeeuwse Meisjes leveren zelf grafisch werk op maat. Ook hebben zij een eigen lijn met ansichtkaarten en grafische prints.

Kaapse Markt

Vroeger, in het voorjaar van 2015 organiseren De Zeeuwse Meisjes samen met de meisjes van de Verbaasde Ree de Kaapse Markt op het Deliplein. Een markt met kramen vol vintage, design en kunst. Meer informatie over verhuur kramen en nieuwe data van de Kaapse Markt vind je op de Facebookpagina.

Over de Zeeuwse Meisjes vroeger

Zeeuwse meisjes Marlies en Frederique groeien op in dezelfde straat in Zeeuws Vlaanderen. Als Fréderique vanaf de schouders van haar vader voorzichtig naar Marlies zwaait, is het ijs gebroken. Van de middelbare school tot aan de Universiteit zijn er steeds de grote liefdes die hen met elkaar verbindt: een liefde voor koffie, vormgeving en avonturen. 
Tijdens een rondreis door Nieuw-Zeeland wordt de droom van een eigen winkelcafé geboren. In Berlijn groeit de droom uit tot een volwassen idee. En nu wordt de droom op Katendrecht in Nederland gerealiseerd, een stoere, creatieve locatie aan het water, dè plek voor De Zeeuwse Meisjes.

Over de Zeeuwse Meisjes nu

Tegenwoordig zijn De Zeeuwse Meisjes gestopt. Helaas werkte het niet zo goed als dat er werd gehoopt. Daarom is er nu: De Zeeuwse Meisjes 2.0.

In 2020 gaan we verder als review website voor, nog steeds, de beste producten. Maar dan online. Zo koop je altijd een goede mobiele airco voor jou!