De 10 beste koffiemachines met bonen van 2020

koffiemachine met bonen

Wanneer je ‘s ochtends wakker word heb je zin in maar 1 ding… koffie! Met een goede bonen koffiemachine zet je onwijs lekkere koffie. Het zet systeem is de laatste jaren vooruit gegaan waardoor thuis echt lekkere koffie drinken gewoon weer mogelijk is. Daarom hebben we besloten de beste koffiemachines met bonen van 2020 te bekijken.

Op deze pagina vind je de beste en meest verantwoorde koffiezetapparaten met bonen. Natuurlijk alleen die, die de lekkerste koffie maken. Want weij van De Zeeuwse Meisjes hebben het alleen over de beste producten. We proberen altijd de juiste specificaties te vermelden, maar wijzigingen en fouten zijn voorbehouden. Dat gezegd hebbende, laten we beginnen met hoe je de beste koffiemachine met bonen koopt!

Hoe koop je de beste koffiemachine met bonen

hoe beste koffiemachine met bonen kopen

De meeste koffiezetapparaten met bonen hebben het complete proces van koffiezetten verstopt in een façade van plastic, metaal en chroom. Je drukt gewoon op een knop en er komt een cappuccino uit, een beetje zoals bij een Flavia-machine op kantoor.

In het verleden leverden koffiemachines met bonen een espresso af van een veel mindere kwaliteit. Er waren fouten bij het aanstampen. Ook het handhaven van de juiste watertemperatuur tijdens het extractieproces ging niet goed. En een aantal echt verschrikkelijke misvattingen tegenover melk.

Gelukkig zijn de beste koffiemachines met bonen vandaag de dag veel beter. Met als echte topkwaliteit bonen koffiemachine de Delonghi La Specialista. Dit zijn wel pistonmachines. Dus het is een iets andere tak van sport. Hiervoor heb je veel meer ervaring nodig om een goede kop koffie te zetten. Deze gebruiken een totaal andere benadering. Met een goede filterhouder zoals op de espressomachine van een café. Dus ze zijn minder eenvoudig. Maar het is nog steeds geen rocket science en de doelen rechtvaardigen de middelen. Uiteindelijk dan!

Iets waar een koffiezetapparaat bonen tegenwoordig goed in is is melk met textuur. Ze moeten vooral aantrekkelijk zijn voor mensen die van lattes, cappuccino’s, flat whites en grote mokken vol hete, opgeschuimde melk houden. Mmm-mm.

Naar mijn mening, als alles wat je drinkt melkloze espresso’s en Americanos zijn, koop dan geen koffiemachine met bonen. Ga dan voor een wat duurdere ECM espresso apparaat. Maar – het is jouw geld.

Al deze machines kunnen met plezier textuur geven aan volle melk, sojamelk, amandelmelk of andere melk die je maar wilt proberen. De resultaten kunnen verschillen. Maar we hebben het hier over natuurlijke producten. Dus wat kan men doen?

Een Senseo apparaat kopen!

Zorg voor goed water

Over natuurlijke producten gesproken. Hier gelden dezelfde tips als de beste ‘echte’ espressomachines. Gebruik gefilterd water uit een filterkan. Vooral als je in een gebied met gehard water woont. Dit zal de smaak van je koffie verbeteren en de frequentie waarmee je moet ontkalken verminderen. Veel van deze machines hebben een ingebouwd waterfilter. Maar ik denk niet dat ze op zichzelf al ontzettend effectief zijn.

Gebruik verse producten

Gebruik verse bonen van goede kwaliteit en bewaar ze in iets met een schroefdeksel. En ergens droog en koel – maar niet in de koelkast. Veel koffiezetapparaten met bonen hebben een bonenreservoir dat groot genoeg is om een ​​hele zak in te doen. Maar over het algemeen kun je beter een kleiner aantal bonen toevoegen terwijl je verdergaat en de rest terug in de opslag plaatsen.

Denk ook aan het kopen van een Dolce Gusto machine!

Alles over melk

Melk moet koud zijn. Maar ondanks wat iedereen zegt, kan ik niet echt een catastrofaal verschil in resultaten detecteren tussen volle, halfvolle en magere melk, qua textuur. Voel dus niet dat je jouw gebruikelijke favoriete melk moet veranderen. Niet alleen om lekkerdere cappuccino’s te krijgen.

Nog wat instellen?

Tot slot. Als je graag sleutelt aan instellingen, zal een fijnere maling over het algemeen een sterkere smaak geven. Maar je zult ook de hoeveelheid water die er doorheen gaat moeten verhogen. Tenzij je van heel kleine kopjes koffie houdt. Als je iets bitter en verdraaid krijgt, probeer dan een grovere maling. Of haal misschien de reinigings- en / of ontkalkingstabletten en voer waar nodig een reinigingsprogramma uit.

Een vriend van mij heeft ooit een koffiemachine zo lang tussen ontkalken gelaten dat hij ontplofte. Ja, ontplofte. Dus ik beëindig deze kleine gids met dat kleine mentale beeld dat blijft hangen. (Hij overleefde het, maar ONTKALK!).